Bokspsychotherapie

Zit jij vaak in je hoofd en merk je dat je met praten alleen niet verder komt in therapie? Of ben je van mening dat naast praten het behulpzaam zou zijn om ook veranderingen te bewerkstelligen via jouw lichaam? Dan is boksen in combinatie met psychotherapie voor jou een goede optie.
Via je lijf komen vanzelf allerlei patronen naar voren die ook in jouw dagelijkse leven een rol spelen. Het lichaam liegt nooit. Zodra je de ring in stapt zullen dingen zichtbaar worden, waar je voorheen soms niet aan had gedacht, die je van tevoren niet had voorzien of waar je je helemaal niet bewust van was. Vanuit datgene wat vanzelf opkomt in de ring, gaan we aan het werk om dingen te verwerken, andere mogelijkheden te ontdekken om te kunnen omgaan met zaken waar je tegenaan loopt of om je bewuster te worden van datgene wat je lichaam communiceert.
Kim Bemelmans en Joey Echter werken vanaf april 2024 samen. Kim Bemelmans is een GZ psycholoog. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring als psycholoog. Zij werkt hiernaast in haar eigen praktijk in Westbroek en bij Psycho Trauma Expertise Centrum (Psytrec) in Bilthoven. Haar specialisatie is trauma gerelateerde stoornissen, maar boksen kan ook voor mensen met andere stoornissen of mildere problemen een uitkomst bieden. Begin april 2024 deed Kim de opleiding boks psychotherapie, waarna ze enorm enthousiast werd over de mogelijkheden hiervan naast reguliere praattherapie. Na de ontmoeting met Joey werd al snel duidelijk dat zij een uitstekend team zouden vormen om meer mensen met psychische problemen verder te kunnen helpen.

Wat kan je verwachten?

Bokspsychotherapie vindt altijd plaats in een boksring. Joey werkt met de cliënt in de ring, terwijl Kim buiten de ring observeert wat er gebeurt en dingen die zij observeert terug geeft aan de cliënt . Blokkades worden snel zichtbaar en kunnen effectief worden doorbroken. Technieken uit de bokssport kunnen worden gebruikt om mensen bewuster te maken van hun lijf en gedragspatronen, maar het kan ook in combinatie met EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocesssing) therapie worden ingezet.

Op maat voor jou gemaakt

Bokspsychotherapie is een individueel proces waar we met jou in gesprek gaan en kijken welke persoonlijke doelen jij hebt en hoe we die kunnen bereiken. De sessies worden afgestemd op jouw wensen en behoeften. Elk mens is anders en heeft iets anders nodig. Je kan zelf bepalen hoeveel sessies je wil hebben. Je hoeft geen ervaring te hebben met boksen. Ook het niveau van boksen wordt afgestemd op wat jij aankan. Sportkleding is sterk aan te raden. Materiaal hebben wij. Als jij een sessie hebt, ben jij de enige die op dat moment gebruik maakt van de ruimte. Hiermee zorgen we dat we in een rustige en veilige omgeving kunnen werken.